В Херсоні допоможуть боротися з важкою хворобою

У понеділок, 8 лютого у Херсонському обласному онкологічному диспансері стартує творчий проект "Майданчик сучасного мистецтва".

Мета проекту - створити арт-середу, що сприятиме покращенню емоційного стану пацієнтів та зможе надихнути їх на боротьбу із важкою хворобою.

У рамках проекту постійно проходитимуть виставки живопису, фоторобіт, скульптури, інсталяції, акустичні концерти, лекції та майстер-класи. Показати свої роботи зможе кожен, хто щиро хоче допомогти.

На запрошення куратора проекту, головного лікаря Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірини Сокур, школа мистецтв "Ювента" представить роботи своїх вихованців. Виставка робіт юних художників триватиме з 8 лютого до 8 березня. Будуть представлені більше 100 робіт.

На місяць хол онкодиспансеру перетвориться на чарівний простір, наповнений життєрадісністю, самовідданою енергією та неймовірним теплом дитячих сердець.

Для довідки. Креативна терапія в онкології сприяє зростанню внутрішньої активності пацієнта у боротьбі із хворобою, розвитку саморегуляції та емоційно-вольового контролю, посилює терапевтичний ефект від інших видів лікування та забезпечує найбільш ефективну взаємодію хворої людини з оточуючим світом, а значить підвищує якість життя пацієнта і є абсолютно природним методом зцілення та розвитку людської душі.

Крім того, серед медичних працівників, онкологи частіше за всіх страждають від професійного вигорання, і саме творчість є одним з кращих помічників у подоланні цього стану.

Постійно діючий "Майданчик сучасного мистецтва" є некомерційним проектом та надає виставкові площі безкоштовно. Запрошуємо до співпраці митців та волонтерів!

Відкриття відбудеться: 8 лютого 2016 року, о 12:00 у Херсонському обласному онкологічному диспансері (1 поверх головного корпусу).

Додаткова інформація: onko.xood@gmail.com

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон