Олександр Співаковський: Ми дійсно зможемо багато чого змінити

В цьому делегації голів парламентів держав Північної Європи та Балтії запевнив народний депутат України Олександр Співаковський.

Сьогодні, під час зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана і голів парламентів держав Північної Європи та Балтії, слово було надано кожному з представників країн, а саме:

Спікеру Парламенту Королівства Данія Піа К'єрсгор, Голові Парламенту Естонської Республіки Ейкі Нестор, Спікеру Парламенту Республіки Ісландія Ейнар Крістінн Гудфіннссон, заступнику Спікера Парламенту Латвійської Республіки Інесе Либиня-Егнер, Спікеру Парламенту Литовської Республіки Лореті Граужинєнє, Президенту Парламенту Королівства Норвегія Олемік Томмессен та Спікеру Парламенту Королівства Швеція Урбану Аліну.

У своїх виступах усі гості відзначили ключові позиції: необхідність подальшої боротьби з корупцією та нагальність структурних змін, але при цьому прискорювати ці процеси.

Свій виступ під час зустрічі я розпочав з гарної новини, а саме про те, що колеги зі Швеції запросили Херсонський університет до участі у проекті ERASMUS+. Це дуже гарний приклад того як покращуються відносини між країнами.

Я також зупинив свою увагу на тому, що ми усі повинні мати терпіння. Україна "хворіла" протягом 24 років. За рік Україна пройшла дуже великий шлях, під час якого були прийняті Закони, які запускають та перезапускають нову політичну систему України, і перш за все націлені на подолання корупції.

Ми з цим боремось та маємо сподівання, що у 2016 році ми дійсно зможемо багато чого змінити. Ми чуємо сигнали і від США, і від Європи про необхідність припинення санкцій проти Росії. Але це буде великою помилкою!

Я закликав наших гостей бути нашими адвокатами та дати нам час на виконання поставлених перед нами задач.

Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон