Тримати в банках гроші херсонці не бояться

Після впровадження податку з доходів українців за відсотками на депозити, та ще й після серії банкрутств фінустанов, експерти передрікали суттєвий «відплив» заощаджень з комерційних банків, насамперед, у депресивних регіонах.

Натомість на Херсонщини песимістичні прогнози не справдилися: на рахунках банків краю залишилося достатньо коштів, аби й відрахування до державної скарбнички виглядали досить солідно.

У прес-службі Головного управління ДФС Херсонщини, зокрема, відзвітували, що за підсумками минулого року сума податку з доходів фізичних осіб за депозитами склала загалом 23,9 мільйонів гривень. І вона має тенденцію до збільшення.

Втім, економісти зауважують, що чимала частка цих заощаджень могла б працювати на економіку, а не лежати мертвим вантажем на рахунках. Їхнє накопичення вказує, що власники капіталів просто побоюються чи вважають невчасним вкладати свої гроші у цікаві для них проекти чи то в сфері бізнесу, чи то в будівництві житла тощо.

Хоча для такого побоювання є вагома підстава – близькість агресора в окупованому Криму, звідки до того ж постійно сунуть диверсанти та провокатори.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон