Олександр Співаковський про «рабство» студентів

Вчора на вечірньому засіданні розглядався проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" (щодо працевлаштування випускників) р.н. 3312.

Цим законопроектом передбачається звільнення студентів-медиків від обов'язкового відпрацювання у місцях визначених МОЗ протягом 3 років після закінчення університету.

На жаль, деякі мої колеги не до кінця зрозуміли важливості прийняття цього законопроекту, яким фактично скасовується рудимент феодального рабства, що дістався нам у спадок від радянської системи.

4 рази законопроект ставився на сигнальне голосування, і на жаль, жодного разу більшості голосів не отримав. Тому довелось піти на компромісний варіант і погодитись на направлення законопроекту на повторне перше читання.

Це рішення було підтримане одразу. Не виключаю, що на наступне пленарне засідання, на якому повторно буде розглядатись цей законопроект, прийдуть небайдужі студенти-медики, щоб подивитись у очі тим парламентарям, які не хочуть звільнити їх від рабства.

Додаю відео моїх виступів:

Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон