В Новій Каховці нагадали про відповідальність щодо виконання батьківських обов’язків

На днях відбулося перше в цьому році засідання комісії з питань захисту прав дитини, участь у якому взяли представники служби у справах дітей.

Також представники відділу у справах сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту, міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Пенсійного фонду м. Нова Каховка, Таврійської міської та Райської сільської рад, Новокаховського міського управління юстиції, Новокаховського відділу поліції, дитячої поліклініки КЗ «Центральна міська лікарня міста Нова Каховка». Засідання комісії відбулося під головуванням заступника міського голови Володимира Миколайовича Сироватки.

Діяльність комісії з питань захисту прав дитини спрямована на координацію зусиль установ та організацій у сфері реалізації державної політики щодо соціально-правового захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, раннього соціального сирітства. Цього разу у присутності 11 членів комісії були розглянуті 33 питання.

Спеціалісти служби у справах дітей ознайомили комісію з заявами громадян та доданими до них документами та наголосили на необхідності глибокого вивчення питань для прийняття об'єктивних рішень, що стосуються забезпечення захисту прав дітей.

На засідання комісії були запрошені та заслухані батьки, які неналежно виконують батьківські обов'язки. Громадян попереджено про відповідальність щодо виконання ними своїх обов'язків відносно дітей, надано необхідні консультації для вирішення життєвих проблем. Членам комісії наголошено на посилення контролю з боку соціальних працівників за умовами утримання та виховання дітей, запобіганню негуманного ставлення до них батьків.

Разом з цим, враховуючи пріоритет сімейного виховання дитини, зокрема виховання в біологічній сім'ї, членами комісії вживаються належні заходи задля збереження родини та дійсного захисту законних прав і інтересів дитини.

А саме: сім'я береться під соціальний супровід; з метою виховання відповідального батьківства надається методична та консультаційна допомога, цільова адресна допомога для створення належних житлово-побутових умов (при потребі), необхідних для утримання та виховання дитини в сім'ї. У випадку, коли залишати дітей в біологічній сім'ї не є можливим через пряму загрозу їх життю та здоров'ю, ці діти можуть бути відібраними у біологічних батьків. Для батьків наслідками такої дії може стати позбавлення їх батьківських прав, притягнення до кримінальної відповідальності за жорстоке поводження із дитиною, інше.

Шановні батьки! Пам'ятаймо, що діти – найдорожче багатство кожної людини. Заради їх щастя ми повинні долати всі труднощі і перешкоди. Турбота кожного батька та матері – це усвідомлення своєї відповідальності за долю рідної дитини.

"Нова Каховка онлайн"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон