Різдвяна зірка у Херсоні зібрала колядників

У Херсоні відбулося свято Різдвяної зірки. Цей захід незмінно супроводжує фестиваль "Острів Різдва", стверджують його організатори.

— Майже 10 років діти з різних шкіл обласного центру, в тому числі й недільних, збираються в Покровському сквері, співають колядки, розігрують різні сценки та діляться з усіма ра­дісною новиною — Христос народився, — розповів засновник фестивалю «Острів Різдва» настоятель Свято-Касперівського храму протоієрей Іоанн Гордієнко. — Після цього малеча йде до своїх рідних та близьких людей колядувати й прославляти Сина Божого. Різдво — це одне з тих свят, коли всі ми сповнені сподівань на краще, гарних думок та намагаємося допомогти ближньому.

Дітлахи, котрі взяли участь у святі Різдвяної зірки, готувалися до нього заздалегідь. Про це свідчили їхні костюми та зірки, які вони тримали в руках.

— Вихованці нашої школи — постійні учасники як фестивалю «Острів Різдва», так і цього свята, — говорить вихователь недільної школи при Свято-Касперівському храмі Руслана Аніщенко. — Вік дітей різний — від 6 до 15 років. Вони завжди з нетерпінням чекають на різдвяні свята, готуються, хвилюються, чи сподобається їхній творчий підхід дорослим. Цьогоріч ми приготували кілька колядок, пісень та театралізовану постановку. Крім цього, готуємо виступ і для фестивалю «Острів Різдва» та, як завжди, сподіваємося на перемогу.

Олена КУЧЕРЯВА

"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон