Надія на врожай озимих повернулася до аграріїв Херсонщини

У аграріїв Херсонщини з'явилася, було, майже втрачена надія на врожай озимих.

З тих 392,4 тисячі гектарів озимих, що посіяли торік у вересні-жовтні, понад сто тисяч гектарів на богарі не дали сходи через тривалу осінню посуху. Але грудневі дощі та снігопади наситили-таки продуктивний шар ґрунту вологою, та ще й аномальне тепло дозволили зерну розвиватися.

Тепер там, де раніше й «щіточки» зеленої видно не було, озимі перейшли у стадію кущування. На весь регіон загиблими остаточно рахуються тільки 1,5 тисячі гектарів посівів у Нововоронцовському районі Херсонщини.

Та все ж із впевненістю говорити, що всі випробування позаду, поки ще рано: попереду кілька періодів морозів та ожеледиці. На сьогодні, інформує заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Андрій Недєлько, лише кожен п'ятий гектар озимих на території краю знаходиться у доброму стані, кожен третій – у задовільному. А на всіх інших посіви є слабкими та розрідженими. Тож яким буде урожай, остаточно покаже лише...врожай.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон