Херсонців агітують служити за контрактом

Професія військовослужбовця вважається дуже перспективної та актуальної. Багато експертів називають її – професією майбутнього. Чому це так?

Дивлячись на те, що з кожним роком країни світу збільшують свої оборонні бюджети, можна сказати, що попит на військовослужбовців за контрактною службою буде збільшуватися значними темпами.

Президентом України Петром Порошенком визначено одне з головних завдань – розбудова боєздатної армію та доведення її до стандартів країн НАТО.

Вже з прийдешнього 2016-го року вище керівництво країни почало підвищувати соціальні стандарти та матеріально-технічного забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України. Крім того, розпочався процес збільшення рівня заробітної плати військовим до гідного рівня та поетапне її зростання.

Також військовослужбовцям за призовом під час мобілізації, на особливий період при укладенні контракту передбачено одноразову грошову допомогу, рівень якої залежить від звання, в середньому ця сума складаю близько 10 тис грн.

Як повідомив начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко, з Нового року приблизна зарплатня військовослужбовців складає: для контрактників - 7 тис. гривень, командир взводу – 9 тис. гривень, командир роти –10 тис. гривень , командир батальйону – 12 тис. грн, командир бригади – 14 тис. грн.

Військовослужбовцям рядового складу, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період присвоюється первинне військове звання "молодшого лейтенанта".

Цікаво, що особи сержантського і старшинського складу, які не мають вищої освіти, але мають бойовий досвід можуть бути призначенні на офіцерські посади. Крім того, є можливість отримання первинного офіцерського звання військовослужбовцями сержантського (старшинського) складу, які мають вищу освіту та інше. Тобто, всі у рівній мірі, мають можливість кар'єрного зростання, не залежно від того, є в тебе вища освіта чи не має.

Значною перевагою є те, що після закінчення терміну першого контракту, військовослужбовці мають право на безкоштовне отримання заочної вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр».

Говорячи про медичне забезпечення, можна зазначити, що військовослужбовці та членами їх сімей можуть скористатися безоплатною кваліфікованою медичною допомогою у військових медичних закладах охорони здоров'я.

Наразі, як повідомляють в Міністерстві оборони України проводиться відбір кандидатів на проходження військової служби за контрактом в Збройних Силах України.

На військову службу за контрактом приймаються громадяни України, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам проходження військової служби.

Згідно з законодавством України військовослужбовців строкової військової служби та військової служби за призовом під час мобілізації на особливий період, які під час особливого періоду вислужили не менше 11 місяців, осіб, звільнених з військової служби під час дії особливого періоду, які приймаються на військову службу за контрактом у період з моменту оголошення мобілізації до часу введення воєнного стану або оголошення рішення про демобілізацію, строк військової служби у календарному обчисленні встановлюється 6 місяців.

Строк проходження військової служби для таких військовослужбовців може бути продовжений за новими контрактами на строк 6 місяців.

Всі, хто має бажання спробувати себе у воєнній справі та отримати професію майбутнього, можуть звертатися до обласних воєнних комісаріатів. Бути військовослужбовцем – означає користуватися повагою оточуючих та відчувати власну гідність та честь.

За інформацією Херсонської ОДА

P.S. За додатковою інформацією звертатися за адресою: Херсон, пров. Спартаківський, 72. Херсонський об'єднаний міський військовий комісаріат (каб. № 4, 12). При собі мати паспорт, військовий квиток. Довідки за тел.: (0552) 229-893.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон