У "жирному" районі Херсонщини рахують копійки

Лише на чверть наповнює свій бюджет власними надходженнями один із найбільших аграрних районів Херсонщини — Каховський.

За словами начальника фінансового управління Каховської райдержадміністрації Ірини Єремейчук, трансферти з обласного, державного, міського, селищного і сільських бюджетів становлять у ньому 72%! Затверджений 25 грудня бюджет Каховського району в 2016 році буде витрачатися переважно на утримання шкіл, виплату зарплати бюджетникам, оплату енергоносіїв та інші першочергові потреби.

«Боюся, нам не обійтися без повернення до питання проведення оптимізації сільських шкіл. Але пріоритетом тут повинно бути підвищення якості освітніх послуг, а не збереження кількості закладів», — підкреслила Ірина Єремейчук.

— Ми змушені приймати районний бюджет-2016 таким, яким він є. Щоб принаймні отримувати зарплату не гіршу, ніж у 2015-му, — зауважив голова постійної комісії Каховської райради з питань планування, бюджету, фінансів та оподаткування, лікар-хірург центральної районної лікарні Олександр Думінець. — У нас лише 25% людей сплачують податки. Ми маємо «жирний» район, але ті ж працівники, котрі зайняті на полях, нічого не відраховують у бюджет. Виходить, що ми, лікарі і інші бюджетники, сплачуємо податки і з них отримуємо собі ж зарплату. Виникає питання: чому я як лікар повинен обслуговувати тих, хто мені не сплачує зарплату?

У зв'язку з прийняттям Державного бюджету у ніч на 25 грудня най­ближчим часом Каховська райрада змушена буде переглянути свій головний фінансовий документ.

«Для цього доведеться провести ще одну сесію, — підкреслила голова райради Тетяна Тертична. — Будемо планувати її приблизно 11—12 січня».

Олег БАТУРІН

"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон