Залежність від окупантів хочуть зменшити в Генічеську

У тому, що путінська влада дасть можливість безперешкодно використовувати український газ Стрілковського родовища з підземного сховища в окупованому Криму, мешканці Генічеського району Херсонщини вже не вірять.

Після кількаденного колапсу, викликаного тим, що засувку на трубопроводі перекрили, а обсягів щоденного видобування не вистачало, місцева влада розробляє стратегію енергетичної незалежності найвразливіших об'єктів соціальної сфери.

Голова Генічеської райради Андрій Євстратов повідомив «Голосу України», що вже розробляється технічна документація для монтажу твердопаливних котлів у центральній районній лікарні та двох школах курортного міста.

Зараз вони обігріваються газовими котельнями. Але в морози тиск у системі знизився настільки, що автоматика вимкнула подачу голубого палива, і системи обігріву вийшли з ладу – добре, хоч мережі в палатах лікарняних відділень та навчальних аудиторіях не «розморозилася». Твердопаливні котли використовуватимуть як резервні, на той випадок, якщо надходження газу Стрілковського родовища зі сховища у Криму окупанти знову заблокують – адже такого розвитку подій виключати не можна.

Проект коштуватиме бюджету понад мільйон гривень. Навіть для курортного району сума значна, проте діватися нікуди: окупанти з Криму роблять усе, аби ускладнити життя на материковій Україні. А коли зрідка погоджуються повернути те, що нам і так належить, виставляють це хтозна-яким благодіянням. Та генічани від таких благодійників воліють залежати якомога менше.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон