У Херсоні відкрилася дитяча телестудія

«МаліОК» - саме так називається дитяча телестудія, яка розпочинає свою професійну роботу в обласному центрі.

У вас підростають маленькі таланти, які мають купу своїх ідей, але вдома для творчості не вистає простору? Тоді вам сюди!

У приміщенні дитячого магазина «Трали-Вали», що по вулиці Потьомкінській у Херсоні, на вас чекає команда професіоналів, які з цікавістю будуть працювати з вашою дитиною: розкривати її таланти, вчити роботі в кадрі, навчати акторської майстерності, розвивати техніку мови і таке інше.

Один з молодих керівників проекту «МаліОК» дитячого телецентру Сергій Яценко підкреслює, дана телестудія - це сучасний простір креативного мислення, позитиву та активного розвитку для дитини:

«Це дитячий телеклуб, платформа, де діти зможуть займатися основами тележурналістики, працювати з інформацією в ігровій формі. Попросту кажучи, ось тут, у приміщенні «Трали-Вали», буде знаходитися такий гурток, куди будуть приходити дітки, а ми будемо з ними займатися записами, знімати мультфільми, робити різного роду відеопродукти. Будемо займатись усім тим, що пов'язано з телепродуктом», - зазначає Сергій Яценко.

Така ж телестудія є в столиці, там вона функціонує вже три роки. Тепер подібна студія з'явилась у Херсоні, аби розвивати херсонських діточок, тому вже з 1-го лютого розпочнеться навчання, яке триватиме по три місяці.

Ідея створити такий цікавий та, водночас, корисний проект виникла у Мар'яни Ангелової. Мар'яни Степанівна завідувач Науково-методичного центру тележурналістики в Київському університеті імені Бориса Грінченка.

«Ми почали працювати над проектом, який називається «Слава Україні» і я подумала, що не може бути такого проекту без Херсона та Херсонщини. Я дуже мріяла, щось зробити про Асканію, але ніколи там не була, весною ми туди поїхали та зняли фільм «Не Звірі Ме», мої студенти перетворилися на звірів. Після цього Андрій Анатолійович Яценко запросив до Голої Пристані, а після того вже виникла ідея зробити дитячу телестудію в Херсоні», - розповідає Мар'яна Ангелова.

На урочисте відкриття дитячої телестудії «МаліОК» завітали міський голова Херсона Володимир Миколаєнко та секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

«Дуже приємно, що саме херсонцям випала можливість навчатися в такій телестудії, а на таланти Херсон дуже багатий!», - говорить очільник міста Володимир Миколаєнко.

«Думаю, що в такій телестудії маленьким херсонцям буде весело навчатись», - підкреслює Олена Урсуленко.

Організатори проекту запевняють, в телестудії "МаліОК" дітлахи стануть справжніми експертами веселого дитячого телебачення, а також висловлюють подяку власникам «Трали-Вали», які безкоштовно надали кімнату для облаштування телестудії.

Детальніше ознайомитись з проектом можна на даному сайті.

Тетяна БОЙКО
фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон