Вікіпедія запустила Вікімандри

Український розділ Вікімандрів був започаткований в Інкубаторі 13 листопада 2012 року, ініціатором створення став користувач Base. Після обговорення і голосування учасників спільноти українських проектів Фонду Вікімедіа для української версії проекту прийняли назву Вікімандри.
Відсьогодні за адресою uk.wikivoyage.org доступна україномовна частина проекту Вікімандри (Wikivoyage).

Український розділ є 12-м серед усіх мовних версій. Наразі українські Вікімандри редагують понад 50 зареєстрованих редакторів, з яких шість зробили більш як 100 редагувань: Voll, RLuts, Nickispeaki, Will D, Leinbach, Base.

У Вікімандрах створена докладна довідка і повна географічна ієрархія континентів, а також статті-заготовки для більшості країн, що дає добре підґрунтя для розвитку. Для пожвавлення головної сторінки і стимулювання учасників до створення хороших статей кращі з путівників будуть регулярно вибиратися кращими статтями місяця.

До участі у розвитку проекту запрошуються всі бажаючі, наповнення інформацією існуючих або знову створюваних путівників є захоплюючою роботою. Будь-хто може почати з опису свого рідного міста чи написати про особливості своєї недавньої туристичної поїздки. Ті, хто добре володіють іноземними мовами, можуть спробувати створити розмовник. Адже така інформація може стати корисною і унікальною для мандрівника.

Нагадаємо, що в січні 2013 року фонд Вікімедіа запустив Wikivoyage – безкоштовний інтерактивний туристичний путівник по всьому світу, який може редагувати кожен користувач інтернету.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон