Вільнюс зацікавлений співпрацювати з херсонськими підприємцями

Херсонщині потрібно більш активно залучати інвестиції, в тому числі, до сфер енергоефективності та сільського господарства, які є для нас пріоритетними. В цьому нам готові допомогти литовські партнери.

Про це заявив голова правління Херсонського регіонального відділення УСПП В'ячеслав Петренко, коментуючи свою участь в першому Литовсько-Українському економічному форумі, який пройшов 2-3 грудня.

На думку пана Петренка, що разом з Олександром Самойленком (член правління Херсонського відділення УСПП) представляв Херсонську область, захід став потужним майданчиком для подальшого розвитку двосторонньої співпраці між українським та литовським бізнесом.

Форум мав високий статус – до його роботи долучилися Президент України П.Порошенко та Президент Литви Д.Грибаускайте, міністри економічного розвитку, представники структур ЄС, більше ста промисловців і підприємців України та Литви, які представляють базові сфери економіки – енергетику, АПК, машинобудування, торгівлю.

За словами В'ячеслава Петренка: «...влада, промисловці та підприємці Литви зацікавлені в успішному розвитку України, її економіки, подальшої євроінтеграції країни. Під час форуму вони запропонували нам разом працювати над низкою конкретних проектів, пов'язаних не просто зі збільшенням виробництва чи експорту, а із структурною перебудовою економічної політики.

Зокрема, є домовленості про співпрацю з Асоціацію біоенергетики Литви, яку очолює Віргініюс Раманаускас. Литовські учасники форуму налаштовані на налагодження ділових стосунків з підприємцями Херсонщини щодо втілення проектів в сфері альтернативної енергетики, розвитку логістичної та транспортної інфраструктури, аграрному секторі. Але за умови створення більш привабливих інвестиційних умов, зниження адміністративного тиску на малий та середній бізнес».

За результатами форуму вже заплановані взаємні візити підприємців, робочі зустрічі в Україні та Литві, опрацювання всіх потенційно цікавих для сторін проектів.

Ніна ГРИЦЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон