Міський голова Каховки віддаватиме зарплату родині загиблого бійця АТО

Родинам загиблих героїв АТО зобов'язався віддавати всю свою заробітну платню новообраний міський голова Каховки на Херсонщини Андрій Дяченко.

Вдовам убитих бійців-каховчан Ірині Ліфінцевій та Тетяні Саливончик держава виділила по 261 тисячі гривень на придбання власного житла. Але через бюрократичну тяганину гроші дійшли до власників помешкань із значним запізненням – майже на чотири місяці.

За цей час гривня знецінилася, і продавці нерухомості, вартість якої «прив'язана» до долара, стали вимагати доплатити за них іще загалом сто тисяч гривень.

А оскільки гроші на це в муніципальній скарбничці не передбачені, та й у вдів із маленькими дітьми їх також немає, новий очільника міста через свою сторінку у Фейсбук повідомив про рішення перерахувати чотиримісячну зарплату (1750 гривень на місяць) на карту Ірини Ліфінцевої, і закликав городян наслідувати його приклад.

Чоловік Ірини Ліфінцевої та батько її дворічної доньки Вероніки, старший солдат Олег Ліфінцев загинув у військово-транспортному Іл-76, збитому терористами у небі над Луганщиною. Він нагороджений орденом «За мужність» третього ступеню. На його честь у рідній Каховці також перейменували вулицю. Чоловік Тетяни Саливончик – капітан міліції Руслан Саливончик – потрапив під обстріл і був убитий, виходячи разом із побратимами з-під обстрілу в Іловайському казані.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон