Національному природному парку на Херсонщині – бути!

Президент України підписав Указ про створення на Херсонщині національного природного парку «Нижньодніпровський». Про це повідомив у соціальних мережах народний депутат України Андрій Гордєєв

Вітаю усіх жителів Херсонщини із черговим досягненням! Це довгоочікувана перемога, до якої наша область йшла більш ніж 20 років.

Новий національний природний парк «Нижньодніпровський» має площу більше 80 тисяч гектарів і дозволить зберегти унікальну природу дельти Дніпра.

Він розташується на території Бериславського, Білозерського, Голпристанського, Цюрупинського районів і Новокаховської та Херсонської міських рад.

Упевнений, що парк «Нижньодніпровський» стане ще однією перлиною Херсонщини в одному ряду із легендарними Сівашем, Асканією-Новою і Джарилгачем.

Хочу окремо подякувати тим людям, які доклали особливих зусиль, щоб проект створення національного парку перетворився на реальність: голові Херсонської ОДА Андрей Путилов, директору Департаменту екології та природних ресурсів Юрий Попутько, Николай Мартыненко, доктору біологічних наук, професору Івану Мойсієнку та десяткам інших патріотів рідного краю, які відстоювали ідею збереження заповідного Дніпра.

Нижньодніпровському національному природному парку – бути!

Андрій ГОРДЄЄВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон