Херсонці дивляться патріотичне кіно

До Дня Гідності і Свободи на херсонському обласному телеканалі "Скіфія" покажуть документальний фільм про Романа Набєгова.


Документальний фільм про Романа Набєгова, який загинув на сході України, під час Іловайського котла. Це - розповідь про те, як народжуються герої новітньої історії України. Звичайний хлопчика своє життя віддав за нашу свободу, за цілісність незалежної України.

У фільмі зібрано багато ексклюзивних кадрів, адже робота над ним тривала більше двох місяців. Важливо почути у фільмі Оксану Набєгому - матір Романа, яка розповідає непрості речі, але такі важливі для нашого сьогодення, аби зрозуміти, що таке Іловайськ і життя після нього.

"Вже в дорослому віці Роман почав писати вірші і чимало з них, які датовані початком 2000-х років, мають пророчий зміст. В них вже тоді, ніби описувався і Майдан, і Революція Гідності. Цей феномен можна пояснити безмежною любов,ю цього хлопчини до рідної землі, до України, - говорить автор фільму, журналіст Лідія Григор'єва.

- Цікаво, що Роман народився у листопаді, коли ми відзначаємо День Гідності і Свободи. Його життя - це подвиг. На життєвих прикладах таких Героїв повинна виховуватись сьогоднішня молодь. Герої не вмирають!"

Початок патріотичного кіно сьогодні, 20 листопада о 21.00 на телеканалі "Скіфія"

P.S. Творча група програми (режисер фільму - Ірина Демко, інженер монтажу - Ігор Загной, сценарист і автор - Лідія Григор'єва) дякує всім, хто допоміг у створенні цього документального фільму.

Анна СОКОЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон