В Херсоні створили "Квітку толерантності"

До Міжнародного дня толерантності в Херсоні колектив бібліотеки - філії № 2 провів захід «Толерантне відношення поколінь» у Херсонському єврейському благодійно - общинному центрі «ХеседШмуель».

До заходу були запрошені студенти Херсонського Державного університету та Херсонського морехідного училища рибної промисловості. Під час зустрічі присутні дізнались про значення толерантності народів світу.

Створили квітку толерантності та зіграли у цікаву гру під назвою «Лукошко». Також на заході був присутній Вовченко Валентин Ігнатович - голова міської спілки ветеранів з питань співпраці з молоддю, який подарував присутнім хороший настрій та бадьорість, заспівавши пісні та прочитавши кілька своїх віршів.

Всі присутні на заході зрозуміли, що бути толерантним і просто і складно водночас, що це нібито просте слово із 13 літер, а вмістилося у ньому так багато.

Марія ДЗЮБА

P.S. Понад 10 років світ святкує Міжнародний день толерантності, що урочисто був проголошений "Декларацією принципів толерантності", затвердженою у 1995 р. на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО.

У статті 6 Декларації зазначено: "З метою мобілізації громадськості, звернення уваги на небезпеки, приховані у нетерпимості, зміцнення прихильності і активізації дій на підтримку поширення ідей толерантності і виховання у її дусі ми урочисто проголошуємо 16 листопада Міжнародним днем, присвяченим толерантності, що відзначається щорічно".

1996 р. Генеральна Асамблея ООН запропонувала державам-учасникам щорічно святкувати Міжнародний день, присвячений терпимості, проводячи цього дня заходи щодо поширення ідей толерантності.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон