Повторне голосування на Херсонщині має пройти чесно та спокійно

Саме таке завдання стоїть перед Херсонщиною, адже вже цієї неділі, 15 листопада, мешканці області підуть на виборчі дільниці аби виповнити свій громадянський обов'язок перед державою – проголосувати...

Забезпечення проведення повторного голосування з місцевих виборів, на даний час є одним з пріоритетних завдань органів влади та правоохоронних органів нашого регіону.

Нагадаємо, що у другому турі виборці обиратимуть міського голову Херсона, також відбудеться повторне голосування на 25 округах у 9 районах Херсонщини та обласного центру.

Як саме пройшла організація повторного етапу місцевих виборів, розповідали сьогодні, 13 листопада, в приміщенні Херсонської ОДА. Отже, до другого туру відділами державного реєстру виборців якісно підготовлені списки виборців. Для підготовки та проведення виборів вирішене питання матеріально-технічного забезпечення роботи комісій, а саме: виділені приміщення, які відповідають вимогам затвердженим постановою ЦВК, наданий інвентар, канцелярія, комп'ютерна техніка та інше.

«Завдяки діям місцевих органів виконавчої влади, ми, згідно наданими нам законодавчими повноваженнями, здійснили матеріально-технічне забезпечення виборчих дільниць, якісним чином підготовлені списки виборців, які роздруковані. Тобто, організаційні дії здійснені. Ми розраховуємо на те, що у громадян з'явиться бажання реалізувати своє виборче право і закликаємо людей взяти участь у другому турі виборів міського голови Херсона та повторних виборів депутатів в інших органах самоврядування», - говорить керівник апарату Херсонської обласної державної адміністрації Володимир Клюцевський.

Він також зазначив, що розраховуючи на більш високу явку виборців, ніж вона виявилася 25 жовтня поточного року, працівниками ОДА була проведена роз'яснювальна робота серед населення, для цього були залучені ЗМІ, проводилися зустрічі на рівні РДА.

Робота органів прокуратури організована таким чином, щоб у день голосування та під час встановлення його підсумків, в разі надходжень звернень і заяв про вчинення правопорушень пов'язаних з виборчим процесом, забезпечити своєчасний їх прийом і розгляд.

«Перші вибори, які відбулися 25 жовтня, пройшли без систематичних, грубих порушень законодавства, однак мали випадки поодиноких порушень. Хочу закликати всіх учасників виборчого процесу до демократичного проведення повторного голосування місцевих виборів, дотримання КУ, чинних законів, правових актів та докласти усіх зусиль для забезпечення чесності і прозорості виборчого процесу», - зазначає перший заступник прокурора Херсонської області, старший радник юстиції Сергій Циганюк.

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон