Як в Херсоні встановлюватимуть результати виборів

Вже скоро - о 20:00 на Херсонщині закінчиться процес голосування, закриються виборчі дільниці і почнеться чи не найвідповідальніший момент - встановлення підсумків та результатів виборів.

Результати виборів - по району встановлює районна ТВК, у той же час вона встановлює підсумки по місту, області, міського голови.

По місту та міському голові – міська виборча комісія.

По області – обласна. ДВК звітують перед районною ТВК, районні перед міською та обласною.

Перемогу отримає та партія, яка набере більше 5% голосів виборів у межах відповідної території по кожному виду виборів (окремо по району, місту, області). Наявність 5%, дає право на участь у розподілі квот.

Список від кожної партії, яка подолає 5% бар'єр складатиметься відповідно до внутрішньо партійного рейтингу. Цей список складатиме відповідна ТВК, за результатами кількості %, який набрав відповідний кандидат у депутати. Їх кількість буде дорівнювати квоті.

Перемога кандидата на відповідному окрузі не означає, що він став, або не став депутатом. Чим більше відсотків голосів назбирає партія у межах округу, тим більше потім депутатів вона зможе привести у відповідну раду. Більше підсумковий % - більша кількість депутатів.

Депутатом від партії може стати навіть та людина, яка не набрала максимум голосів на виборчій дільниці. У такому разі відповідний округ не буде представлений у відповідній раді.

Врахуйте все вище перелічене і задумайтеся – наскільки важливим є Ваш голос. Ще не пізно - виборчі дільниці зобов'язані працювати до 20:00.

Прийдіть, і проголосуйте!

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон