Озимих на Херсонщині посіяли вполовину менше, ніж збиралися

Справжньої біди з врожаєм наступного року очікують аграрії Херсонщини.

Через двомісячну осінню посуху вони посіяли тільки 250 тисяч гектарів озимої пшениці – тільки половину від запланованого.

Нині скупі дощики спромоглися промочити сантиметрів десять углиб грунту. Але це вже не рятує: не те що оптимальні, а навіть припустимі строки сівби цієї стратегічної культури на степовому півдні добігли кінця. Звичайно, господарів ланів продовжують потроху підсівати і пшеницю, і ячмінь, однак то вже на власний ризик.

Ситуація з осінньою посівною на півдні України складається як у прислів'ї про чорну та білу смугу. Минулого літа й навесні рясні дощі вдосталь напоїли землю, тому з 494,1 тисячі гектарів ріллі зібрали понад 1,8 мільйона тонн озимої пшениці – рекордний врожай десятиліття.

А от на наступний рік через погодні примхи селяни не сподіваються й до мільйона тонн «дотягнути». Для забезпечення потреби населення регіону у сировині для випікання хліба та виробництві комбікорму цього вистачить, а от про надлишки, либонь, доведеться забути.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон