У Херсоні відзначили ювілей ООН

Як відомо, 24 жовтня 2015 року все світове співтовариство відзначає 70-річний ювілей створення Організації Об'єднаних Націй.

У 1945 році після закінчення Другої світової війни на конференції у Сан-Франциско було підписано Статут ООН і засновано нову систему міжнародних відносин.

Пам'ятні заходи та урочистості з цього приводу відбуваються повсюдно.Бібліотеки також не залишаються осторонь цієї історичної події. Інформаційно-бібліографічний відділ ЦБ імені Лесі Українки підготував і провів Загальносистемний День інформації «Об'єднані Нації – це наша велика надія на мирний та вільний світ».

Учням 11 класу ЗОШ № 15 було представлено презентацію, яка ознайомила їх з історією ООН, її структурою, основними напрямами діяльності, глобальними цілями, які Організація Об'єднаних Націй ставить перед кожним із нас.

Крім того, всім сподобався відеоролик про права людини, а змістовний огляд літератури «Малими кроками до великої свободи» ознайомив підлітків з літературою, яка наявна в бібліотеці з представленої теми. Привертала увагу і книжкова виставка «З Днем народження, ООН!», а всім бажаючим були запропоновані інформаційні буклети і закладки.

Треба відзначити, що цей День інформації був особливим. Адже проводився він одночасно в інших бібліотеках-філіях Херсонської ЦБС (БФ №1, БФ №2, БФ №3, БФ №9, БФ №13, БФ №14, БФ №15, БФ №16, БФ №19, БФ №23 та Куйбишевська БФ).

Проведення загальносистемного заходу з бібліографії по всій ЦБС в один день - це своєрідний експеримент, який було вирішено започаткувати і який вдало відбувся.

Мария ДЗЮБА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон