З розмінуванням Чорного моря допомогла ОБСЄ

Обладнання для робіт з розмінування на морських глибинах вперше у своїй історії отримали рятувальники Херсонщини.

Держава надала їм водолазний катер «Сніг» та придбала компресор для заповнення балонів повітряною сумішшю. А ОБСЄ придбала чотири сучасні водолазні костюми із ребризерами та гарною ізоляцією, що дозволяє пірнати на великі глибини навіть узимку. Наступного ж року ця міжнародна організація обіцяє виділити кошти ще й на барокамеру, аби відновлювати здоров'я водолазів після тривалого перебування на морському дні.

Начальник Головного управління ДС НС Херсонщини, полковник Сергій Чорний каже, що катер із обладнанням для підводних робіт рятувальникам був конче необхідний. І не тільки тому, що транспорту для виходу у відкрите море вони до того не мали. Адже на дні у районі Тендрівської та Кінбурнської заток Чорного моря відшукали чотири судна з боєприпасами, які лежать там ще з часів другої світової війни.

Якщо їх не знешкодити, до залишків цих кораблів можуть дістатися «чорні археологи», заради продажу вибухівки на чорному ринку. І де ця вибухівка потім гримне, передбачувати не візьметься ніхто.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон