Електропостачання з України до Криму через Херсонщину не припинялося

Невідомі спробували перекрити енергопостачання окупованого Криму з боку материкової України.

Неподалік села Чонгар на адміністративному кордоні з півостровом вони пошкодили опору високовольтної ЛЕП, по якій і здійснювалося це постачання. На місці вже працює слідчо-оперативна група, а заступник начальник управління МВС України в Херсонській області Ілля Ківа спростував заяви деяких мас-медіа про те, що мав місце вибух.

«Під опору підкопалися, і намагалися її повалити, але нічого не вийшло – конструкцію тільки пошкодили. Судячи з усього, діяли вручну: ознак використання техніки не помічено.

Слідів використання вибухового пристрою під час огляду місця події слідчо-оперативна група також не виявила.

Тривають подальші слідчі дії, але поки що не можна стверджувати, що це теракт або диверсія», - заявив у бесіді з власкором «Голосу України» полковник Ілля Ківа.

Пошкоджена опора ЛЕП на землю не впала, відтак, постачання електроенергії до Криму не прийнялося. Втім, короткотермінове відключення для виконання ремонтних робіт можливе, не виключають енергетики.

Що ж до місцевих жителів, то вони схиляються до думки, що підкоп під опору то не теракт. А звичайна злодійська спроба розжитися «дармовим» металом для його продажу на брухт. Таких крадіжок по всій Херсонщині задосить.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон