Недобудована школа місту не потрібна

Недоцільним вважає повернення недобудованого об'єкта «Середня школа № 11» у комунальну власність громади Новокаховська міська рада.

Саме таке рішення вона ухвалила 15 вересня, розглядаючи відповідне звернення прокуратури Херсонської області. Міськрада не лише не підтримала ініціативу прокуратури, а й наголосила, що в разі повернення напіврозваленого довгобуду радянських часів місту бюджет громади понесе величезні збитки.

— Вони сягатимуть щонайменше 6 млн. гривень, які доведеться повертати колишньому власнику об'єкта — Новокаховському політехнічному інституту, — коментує секретар міської ради Олександр Лук'яненко. — НКПІ був переданий цей довгобуд ще у 2002 році, а згодом він перейшов йому у власність. Дії прокуратури нас дивують. Тим більше, що вона подає до суду позов «в інтересах держави в особі Новокаховської міськради» проти Новокахов­ської ж міськради!

У свою чергу, представники прокуратури наполягають, що саме через порушення процедури продажу недобудованої школи з боку міськради й виникли зауваження (детальніше про це читайте у «НД», № 29/2015). На їх підставі в липні Одеський апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення не на користь новокаховського «білого дому». Воно вже набрало чинності і поки не призупинене, незважаючи на подання касаційної скарги відповідачами.

— Нашій громаді ця школа не потрібна! Навпаки, нам треба думати, як розвивати житломасив, в якому вона розташована. І ми сподівалися, що завдяки будівництву на її місці сучасного житлово-спортивного комплексу і житломасив, і саме місто отримає серйозний поштовх до свого розвитку. Звісно, остаточне рішення цього питання — за судом вищої інстанції. Але хочу нагадати, що колись ми мали аналогічну проблему, коли мене пресували за передачу руїн колишнього кінотеатру «Родина» для будівництва готельно-розважального комплексу «Прем'єр». Пресували мене за це і в прокуратурі. Тепер же сама прокуратура з задоволенням проводить там свої зустрічі, а місто вже навіть важко уявити без «Прем'єра», — зазначив міський голова Володимир Коваленко.

«Якщо будівництво житлового комплексу на місці школи № 11 буде зупинене, це буде величезним ударом по іміджу міста і приз­веде до скорочення інвестицій», — додав Олександр Лук'яненко.

На переконання ж депутатів міськради, основна причина розгорнутої війни громадських активістів, після звернення яких прокуратура й узялася за даний об'єкт, — майбутні вибори.

«Але робити з цією недобудовою щось потрібно уже зараз, — доповнив депутат, ректор Новокаховського гуманітарного університету «Україна» Георгій Севрюков. — Якщо школу № 11 залишити так, як є, то років через 5—10 вона просто розвалиться».

Олександр ПІТОЄВ

"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон