Володимир Сальдо проти порушення конституційних прав

Сьогодні, 2 жовтня, міський голова Херсона 2002-2012 років Володимир Сальдо провів брифінг для представників ЗМІ...


Брифінг був присвячений вчорашній події, яка блискавично сколихнула інформаційний простір Херсонщини. Вже давно відомо, що Володимир Сальдо прийняв рішення повернутися до політичного життя Херсона, тому пішов на вибори разом з командою політичної партії «Наш Край».

Саме від цієї політичної сили Володимир Васильович вирішив балотуватися на посаду міського голови Херсона. З добрими намірами, та новими ідеями колишній нардеп готувався до виборчої кампанії, не підозрюючи, що на нього чекає неприємний сюрприз.

Чи то через те, що рейтинги політичної партії «Наш Край» зростають, чи то через те, що Володимир Сальдо має всі шанси стати очільником нашого міста, Херсонська міська виборча комісія відмовила йому в реєстрації кандидатом у мери Херсона та в депутати міської ради. На думку самого Володимира Васильовича - відмовила безпідставно, не наводячи чітких аргументів.

Проте, деякі аргументи члени комісії навели, начебто, Володимир Сальдо і по цей день є членом «Партії Регіонів», з якої він офіційно вийшов більше року тому. Але члени комісії не захотіли чути політика, продовжуючи наводити свої «аргументи».

Володимир Сальдо, якому немає чого приховувати від виборців, сьогодні офіційно зробив заяву, щодо даного інциденту.

Колишній міський голова Херсона зазначає, що не залишить осторонь таких «проявів демократії» та буде оскаржувати їх в суді, документи для цього вже підготовлені.

«Це пряме порушення конституційних прав. Конституція передбачає, що будь який громадянин України має право обирати та бути обраним. Територіальна виборча комісія не врахувала той факт, коли закон чітко регламентує: якщо людина подала заяву про вихід з партії, то автоматично лишається членства в цій партії та перебування на будь-яких обраних посадах в цій партії», - зазначає мер міста Херсона 2002-2012 років Володимир Сальдо.

На думку Володимира Васильовича в даному випадку не обійшлося без влади та тих партій, які бачать політичну силу «Наш край» прямим конкурентом, а саме представники цих партії і є членами територіальної виборчої комісії.

«Закон «Про політичні партії в Україні» чітко визначає момент, коли відносини окремої особи з партією закінчуються – це момент написання заяви про вихід з числа членів партії. З цього моменту закінчується перебування особи в партії.

Тому, Володимир Васильович ніяк не міг зареєструвати свій вихід з партії – це відносини між партією та реєстраційною службою. В даному випадку відповідальність несе партія, яка не зробила реєстрацію», - говорить юрист Світлана Авер'янова.

Позиція Володимира Сальдо, як ми зазначили, буде доводитися в суді, і якщо в подальшому виявиться, що хтось з посадових осіб, в даному випадку, не просто допустив халатність, а діяв протизаконно – це буде доведено. І відповідати прийдеться посадовим особам відповідно до вимог закону, а члени територіальної виборчої комісії і є цими посадовими особами.

Тетяна БОЙКО

P.S. Дивно, що влада, яка в, начебто, новій країні повинна була оновлюватися, все частіше доводить зовсім протилежне...

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон