В Голій Пристані почули «Музику води»

Першотравневий день видався напрочуд сонячним та спекотним для голопристанців, які зібралися на набережній нашого прекрасного міста на веселому, чудовому святі – відкритті туристичного сезону та сезону фонтанів "Музика води".

В народі кажуть, що вода – це символ здоров'я, життя, добробуту, злагоди та щастя. Дійсно, у Голій Пристані люди завжди щасливі, адже тільки наше місто омивається двома річками та цілющим озером.

У нашому місті всі парки, сквери, алеї – все залежить від води, а також самовідданої кропіткої праці комунальних установ та органів місцевого самоврядування під керівництвом мера – Негри Анатолія Петровича.

Міський голова поздоровив голопристанців зі святом Першотравня, побажав всім щастя, благополуччя, миру та здоров'я і під урочисті фанфари оголосив сезон фонтанів відкритим. І тієї ж миті фонтан, який досі непомітно сірів на фоні, заіскрився на сонці всіма барвами веселки, даруючи глядачам прохолоду та прекрасний настрій.

Маленькі голопристанці, присутні на святі, радісно бігали навколо фонтану, простягали до води рученята, весело гомоніли. Заряджали позитивом і запальні хореографічні номери, які дарували народний хореографічний ансамбль "Сюрприз" Голопристанської гімназії (керівник Тетяна Кіріллова) та дитячий зразковий ансамбль "Райдуга" РБК (керівник Лариса Сафонова).

Тільки з Голої Пристані, вперше з таврійського краю в Чорне море виходили човни, побудовані голянами. Тільки в нашому місті, а на той час – селі, було відкрито морську школу на 4 класи. І тільки на честь нашого міста був названий протидиверсійний корабель Воєнно-морсих сил України "Гола Пристань".

Незвичайним сюрпризом для присутніх стала церемонія реєстрації шлюбу командира протидиверсійного катеру "Гола Пристань", старшого лейтенанта Мельника Олексія Олексійовича та голопристанки Галич Євгенії Олександрівни.З весільним короваєм зустріли пару біля святково прикрашеної ротонди помічник державного реєстратора актів громадянського стану Тетяна Андрієнко та Тетяна Міщенко.

Після урочистої церемонії єднання двох люблячих сердець молоду сім'ю вітали батьки, друзі та гості. Від щирого серця лунали поздоровлення від міського голови, який, окрім теплих напутніх слів, подарував нареченим пам'ятні подарунки – календар з видами міста та наручні годинники. Олексія та Євгенію привітали також гості з Голандії, які завітали в цей день до Голої Пристані з дружнім візитом.

Щоб почуття навіки залишилися палкими та щирими, а шлюб – міцним як сталь, молодята традиційно скріпили своє сімейне життя символічним замком, який прикріпили до паркану біля ротонди, а ключі викинули в річку. Після першого весільного вальсу, в якому закружляла закохана пара, в небесну блакить злетіли голуби та повітряні кульки. Голопристанці провели молодят гучними оплесками, а на імпровізовану сцену вже виходили молоді артисти, щоб зарядити гарним святковим настроєм і запалити серця глядачів своїми талантами.

Чудові музичні та хореографічні номери цього святкового дня дарували краянам хореографічний ансамбль "Фортуна" районної дитячої школи мистецтв (керівник Тетяна Сидорович), учень ЗОШ №4 Сайченко Владислав (керівник Вікторія Гузій), учень ЗОШ №3 Ілля Запорощенко (керівник Ольга Чабанова), ансамбль "Ассорті" ЗОШ №1 (керівник Тетяна Зацерковська), народний хореографічний ансамбль "Сюрприз" Голопристанської гімназії (керівник Тетяна Кіріллова), учні ЗОШ №1 (керівник Лілія Редько), вокальний дует Єлизавета Шкура та Аліна Бондарець (ЗОШ №3, керівник Ірина Головко), учениця ЗОШ №1 Поліна Закарлюк (керівник Оксана Марченко), Театр пісні XXI cтоліття (ЗОШ №1, керівник Наталя Прапорщикова), учасник клубу художнього читання "Крила натхнення" МПК "Сузір'я" Артем Тригуб (керівник Альона Литвиненко) та дитячий вокальний ансамбль РБК (керівник Галина Маменко). Кожен виступ був наповнений духом справжнього патріотизму та любов'ю до України та рідного міста.

Не обійшлося і без конкурсів – ведучі свята з допомогою глядачів визначили переможців ігор "Соловейко м. Гола Пристань" та "Поет м. Гола Пристань". Юні конкурсанти змагалися між собою в умінні гарно співати та складати вірші, а, так як голопристанська молодь надзвичайно талановита, одним переможцем не обійшлося – звання "Соловейко" отримали Катерина Чупік та Артем Тригуб, звання "Поет" – Богдан Прапорщиков та Тетяна Корж, яким були вручені відповідні посвідчення відділу культури, ЗМІ ВК міської ради.

На позитивній ноті, з побажаннями веселих, радісних та світлих травневих свят завершилося урочисте відкриття туристичного сезону та сезону фонтанів. Бажаємо і вам, шановні читачі, гарних свят, чудового настрою та сонячної погоди в ці святкові травневі дні.

Наталя ЯРОВА, фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон