Херсонські журналісти рятуються від «вигорання в професії»

Незалежна медіа-профспілка України провела для херсонських журналістів психологічний семінар-тренінг «Журналісти в кризових ситуаціях: як впоратися з психічною травмою та залишитися в професії».

Знання, які давались тренінгу, були направлені на подолання психологічних травм у журналістів які працювали в зоні АТО або в окупованій АР Крим. Та все ж вияснилось, що херсонські журналісти також пережили або переживають подібні психологічно-кризові явища, висвітлюючи певні події які відбуваються у нас (поховання героїв).

Аналізуючи розповідь та пояснення психолога про кризові ситуації кожен учасник тренінгу «примірював» отриманні знання на себе. Усі погодились, що професія журналіста досить вразлива, адже щоб написати або відзняти хороший матеріал про будь які події (добрі чи не дуже), їх потрібно «пропустити через себе».

З часом такі історії накопичуються та іноді призводять до депресій або нервових зривів. Як не допустити такого стану, перші ознаки депресивного стану та шляхи його подолання – усе це дізнались херсонські журналісти під час тренінгу.

Найбільше присутні цікавились питаннями психологічної безпеки у журналістській роботі, та як допомогти собі і ближнім в кризовій ситуації. Відвертими були розповіді колег при опрацюванні подолання психічних травм в групах.

Журналісти ділились спогадами та відчуттями які у них виникали при стресових ситуації в житті. Подолати та знайти вихід з кризових становищ допомагали досвідчені тренери, практикуючі психологи Улько Наталя та Бойченко Наталя.

Присутні ознайомились з навичками виходу із психологічних травм з застосування технік дебрифінг та BASIC PH.

Алла ДІГТЯРЕНКО

P.S. Семінар проводився за Програми У-Медіа організації Інтерньюз Нетворк, за підтримки АМР США.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон