Херсонці можуть зареєструвати до себе неповнолітню дитину без дозволу інших власників житла

Законодавство України захищає інтереси маленьких громадян, у тому числі й у сфері реєстрації їхнього місця проживання, інформують у міграційній службі Херсонщини.

Зважаючи на реалії сьогодення, в одній квартирі, на правах співвласників, не рідко проживають кілька поколінь родичів .

Коли ж мова заходить про реєстрацію наймолодших членів сім'ї, мешканці квартири не завжди охоче на це погоджуються.

У міграційній службі пояснюють, що батькам, аби зареєструвати до себе неповнолітню дитину, дозвіл інших власників житла не потрібний.

Відтак, щоб зареєструвати місце проживання неповнолітньої дитини, один з батьків повинен звернутися до міграційної служби за місцем реєстрації із відповідною заявою, подати свідоцтво про народження дитини, а також квитанцію про сплату державного мита чи документ, який від нього звільняє.

Якщо батьки дитини, проживають за різними адресами, а реєстрацію дитини здійснюють за місцем проживання матері, тоді потрібно надати письмову згоду батька і довідку з адресно-довідкового підрозділу територіального органу ДМС України про те, що дитина не зареєстрована разом з ним.

У Херсоні відділ адресно-довідкової роботи УДМС України в Херсонській області знаходиться за адресою: вул. Перкопська,168.

Іоанна Євич
Головний спеціаліст по зв'язкам з громадськістю
та ЗМІ УДМС України в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон