Скадовські бібліотекарі – це універсальні «солдати» в інформатизованому суспільстві

За складних умов сьогодення бібліотека відіграє не останню роль у житті суспільства. Сюди приходять за інформацією, за змістовним дозвіллям, а також за добрим словом та затишком.

Щоб продемонструвати широкій громадськості, як сучасні бібліотеки розвивають власні місцеві громади та покращують життя українців КЗ «Скадовська ЦБС» вже другий рік поспіль влаштовує Публічний звіт перед громадою міста та району.

Минулого тижня у читальній залі центральної бібліотеки для дорослих на запрошення структурних підрозділів зібралися представники органів влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, громадських об'єднань, актив книгозбірні... Одним словом усі ті, з ким міські бібліотеки будують партнерські стосунки, реалізують спільні проекти, проводять найрізноманітніші заходи.

На початку, усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про загиблих шахтарів внаслідок аварії на донецькій шахті імені Засядька, а також всіх тих, хто віддав своє життя за незалежність, територіальну цілісність України, відстоюючи права і свободи громадян.
В світлі останніх подій, пріоритетним у діяльності всіх без винятку закладів культури району особливого значення набуває патріотичне виховання.

Це багатогранна діяльність, яка включає в себе формування таких якостей, як любов до рідної Землі, повага до духовної спадщини, історії та культури своєї Батьківщини. А реалізація поставлених суспільством завдань, неможлива без залучення інформаційного потенціалу бібліотек, без використання їх багатого практичного досвіду.

Даний захід демонструє, що книгозбірня працює прозоро та відкрито, гостинно зустрічає всі категорії відвідувачів, постійно вивчає та впроваджує нові форми роботи, намагається бути якомога ближче до користувачів створюючи сучасні умови обслуговування та одержання інформації, а місцева громада та платники податків, мають можливість дізнатись про проблеми та здобутки книгозбірні.

До речі, на розширеному засіданні колегії управління культури обласної державної адміністрації, яке відбулося 25 лютого на базі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара, КЗ «Скадовська ЦБС» за результатами роботи у 2014 році був визнаний одним з кращих в області.

Висока оцінка діяльності на обласному рівні – це не подарунок долі. Це успіх, який складається зі щоденної кропіткої праці на благо країни кожного працівника комунального закладу. Саме тому бібліотекарі – це універсальні «солдати» в інформатизованому суспільстві. А бібліотеки вже давно не просто книгозбірні. Це сучасні центри громади, культурно -дозвіллєві осередки. Не вірите? Просто завітайте до бібліотеки і переконайтесь!

Наталя ТАНГЕЛ
Скадовськ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон