Актриса херсонського театру скоро відзначатиме свій ювілей

11 березня 2015 року Генефа (Генрієтта)Яківна Пташнік, святкуватиме свій 80-річний ювілей. Тож відзначення цієї визначної дати неможливо було не поєднати з головним святом весни, що як і наша шановна іменинниця є втіленням жіночності та краси!

Пташнік Генефа Яківна, заслужений артист Української РСР, в Херсонському театрі працювала з 1963 по 1971 рік, потім з жовтня 1980 року по нинішній час.

Випускниця студії по підготовці акторських кадрів при Київському театрі музичної комедії УРСР Генефа Пташнік одразу завоювала серця Херсонських глядачів, які побачили, що в театр прийшла обдарована особистість, талановита актриса широкого діапазону.

Майже все творче життя актриси пов'язане з Херсонським театром, де вона пройшла шлях великий і складний, і де вона нині є перлиною та символом, легендою.

Щирі поклонники і сьогодні пам'ятають кращі творчі здобутки сценічного таланту Генефи Яківни: Росіта – «Куба, любов моя» Ю. Лукашевича, Любаша – «Севастопольський вальс» К.Лістова, Віка – «Потрібна героїня» І.Котляревського, Ліза – «Старі дома» О. Фельцмана, Роксана – «Сірано» Е.Ростана, Глорія – «Єретик» А. Крима, Елена – «Наречена з Імеретії» Г.Канчелі. І всі ролі яскраві, колоритні, виразні.

Сьогодні актриса в розквіті сил, справжній майстер сцени. Вона успіхом бере участь у музичних програмах і театралізованих концертах.

У 1976 році Пташнік Г.Я. присвоєно почесне звання „Заслужений артист Української РСР", у 2005 році – присвоєно почесне звання „Жінка року" Херсонського міського конкурсу в номінації „Пані творчість".

Талант глибокої драматичної актриси поєднаний з неперевершеними вокальними даними, пластичністю, темпераментом, помноженим на велику працездатність, дає право Пташнік Г.Я. посідати місце провідної артистки театру, яку знає і поважає глядач.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон