На Херсонщині планують втричі розширити площу поливних земель

форум, зрошення, інвестиції, гусєв
Зрошення – запорука майбутнього для Херсонщини. На цьому було наголошено під час форуму «TAVRIAN ONLINE HORIZONS», який відбувся за участю очільника області Юрія Гусєва, представників різних гілок влади, дипломатичного корпусу іноземних країн, бізнес-асоціацій, компаній, підприємців.

Директор Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ОДА Олександр Паливода зазначив, що обласною державною адміністрацією розроблено пілотний проєкт «Об’єднання водокористувачів Херсонщини – інноваційне зрошення», який передбачає розширення поливних земель регіону до 600 тис. га та впровадження нових способів зрошення.

Олександр Паливода також ознайомив учасників форуму з перспективами ринку землі для агросектору Херсонщини, який буде запущено в державі з 01 липня 2021 року. За його словами, найбільшими позитивними здобутками для місцевих аграріїв стануть: стимулювання розвитку зрошення, відтворення родючості ґрунту та залучення додаткових фінансових інструментів.

«Ринок землі для аграріїв може стати тим вектором, який остаточно сформує високоефективний агропромисловий комплекс Херсонщини та гарантуватиме його розбудову навіть у кризові періоди», – резюмував свій виступ директор Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ОДА.

Переглянути інвестиційний форум «TAVRIAN ONLINE HORIZONS» можна за посиланням.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон