В Херсонській області планують побудувати 31 сільську медамбулаторію

На карті Херсонської області може з'явитися ще 31 нова амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

Про це повідомив заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир.

В минулому році, під час реалізації проєктів будівництва комунальних закладів охорони здоров'я, було освоєно 63 млн. грн. з передбачених 187 млн. грн. За цей час роботи у повному обсязі виконано на 4 амбулаторіях: Токарівській Білозерського району, Рубанівській Великолепетиського району, Козацькій та Ольгівській Бериславського району. Будівництво Зеленопідської та Магдалинівської амбулаторій буде завершено до кінця січня.

Також у першому кварталі 2020 року планується завершення робіт по 7 амбулаторіях: Роздольненській амбулаторії Каланчацького району, Агайманській Іванівського району, Новомиколаївській Скадовського району, Новозбур'ївській та Старозбур'ївській Голопристанського району, Білозерській та Чорнобаївській Білозерського району.

Крім того, станом на 27 січня Херсонська ОДА отримала підтвердження від органів місцевої влади в необхідності будівництва амбулаторій у 20 населених пунктах. Таким чином, з урахуванням вже побудованих амбулаторій та тих, що будуються, в Херсонській області до кінця 2020 року плануються створити 31 амбулаторію.

На жаль, на даний час, в ХОДА в наявності є повний пакет необхідних документів тільки по 5 амбулаторіях з тих 20 нових, що плануються.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон