За зайві квадратні метри херсонці сплатили 17 мільйонів гривень

За підсумками 2019 року громадяни - фізичні особи сплатили до місцевих бюджетів Херсонщини 16,8 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Це в половину або 5,6 млн. грн. більше ніж торік. Трійку лідерів очолюють власники нерухомого майна у Херсоні, які перерахували до місцевого бюджету 5,3 млн. грн., або третину від загальних надходжень плати за «зайві» квадратні метри. Ще 3,1 млн. грн. та 2,4 млн. грн. додали бюджетам громад Генічеського та Голопристанського районів громадяни - господарі приватних домоволодінь на морських узбережжях.

Нагадаємо: згідно з пп. 266.5.1 ПКУ ставки податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно з законом та перспективним планом формування територій громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об'єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв.м. бази оподаткування.

Так, у 2020 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки нерухомість за 1 кв.м. за максимальною ставкою визначається: 4723 грн. х 1,5% = 70,85 грн. Діюча ставки податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості встановлюються окремим рішенням сільської, селищної, міської ради.

Прес-служба Головного управління
ДПС у Херсонській області, Автономній
Республіці Крим та м. Севастополі

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон