Официальное заявление Сальдо по поводу отказа в регистрации его как кандидата в мэры Херсона

Шановні херсонці!

Вчора Херсонська міська виборча комісія відмовила мені в реєстрації кандидатом у мери Херсона та в депутати міської ради. Відмовила безпідставно, не наводячи чітких аргументів.

Мені закидають членство у Партії регіонів, з якої я офіційно вийшов більше року тому. Ось моя заява, написана ще 5 серпня минулого року. Наприкінці серпня 2014-го її задовольнила конференція міської партійної організації.

Ось її рішення.

Втім, неважливо, навіть, коли саме відбулася ця конференція. Будь-яка людина перестає бути партійною і займати партійні посади з моменту подачі своєї заяви. Про це сказано в статті 6 Закону України «Про політичні партії». Нею передбачено, що членство в політичній партії зупиняється чи припиняється з дня подання такої заяви та не потребує додаткових рішень. З цього ж дня за Законом припиняється перебування громадянина України на будь-яких виборних посадах в політичній партії.

Таким чином, я не маю жодного відношення до Партії регіонів з 5 серпня 2014 року.

Але вчора видалося, що для територіальної виборчої комісії норми закону – не аргумент.

Це – перший крок з перешкоджання, навіть, не моєму конституційному праву як громадянина України брати участь у виборах, а вашим правам – обирати вільно, вашим правам самостійно визначати, кому ви довіряєте керівництво містом. Це один з яскравих прикладів використання адміністративного ресурсу. Він завжди використовувався владою. Але такого тиску не було за 24 роки незалежності України.

Прикро, що такі дії відбуваються вже на етапі реєстрації кандидатів.

Партія «Наш край» почала набирати рейтинги і завойовувати реальну підтримку людей, тому її представників намагаються не допустити до участі у виборах. А вас – позбавити права голосу.

Я дію виключно законним шляхом. Тому вже звернуся до суду з позовом про відміну незаконного рішення територіальної виборчої комісії. Суд теж має діяти в рамках закону, де доказами є конкретні документи. Інакше бути не може.

Вчорашні події я сприймаю як спробу вибити мене з нормального робочого ритму. Не вдасться. Надто багато я відчуваю відповідальності перед вами і вашої довіри. Тому не вірте пустим розмовам. Ми з вами спокійно продовжуємо йти далі.

Я продовжую працювати в рамках виборів з партією «Наш край». Як і раніше, продовжую відстоювати ваші інтереси і впевнений: разом ми переможемо".

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон