Чому загинув молодий робітник Херсонщини?

Територіальне управління Держгірпромнагляду з'ясувало причини загибелі працівника агрофірми у Генічеському районі.

Результати розслідування смертельного нещасного випадку з підсобним працівником ТОВ "Агрофірма ім. Шевченко", смт. Партизани, с. Догмарiвка, Генiчеського району розглянуто під час колегії теруправління Держгірпромнагляду.

Зазначалося, що 5-го липня поточного року 24-річний робітник заїхав власним мопедом на територію зернотоку агрофірми. При цьому, не впоравшись з керуванням, він зіткнувся з вантажним автомобілем "МАЗ", який у той час розвертався. Внаслідок отриманих травм працівник помер у районній лікарні.

Під час розслідування з'ясовано, що аварія сталася більш ніж за годину до початку його робочої зміни. На той момент працівник був тверезим. Причини нещасного випадку комісія зі спецрозслідування вбачає у порушенні правил дорожнього руху, трудової і виробничої дисципліни.

Згідно «Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві», нещасний випадок є не пов'язаним з виробництвом, оскільки постраждалий перебував на підприємстві у неробочий час з власної ініціативи.

Задля попередження подібного надалі з трудовим персоналом ТОВ «Агрофірма імені Шевченка» проведено позаплановий інструктаж з питань охорони праці та доведено обставини і причини випадку. Також адміністрація підприємства має посилили контроль за виконанням працівниками Правил внутрішнього трудового розпорядку.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон