У Херсоні депутат міськради відповідатиме за "старі гріхи"

Херсоні, депутат, міськрада
Нині депутат Херсонської міськради підозрюється у ради у привласненні майже 4 мільйонів бюджетних коштів під час роботи головою селищної ради

Наразі детективами обласного главку поліції Херсонщини під процесуальним керівництвом обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування фактів незаконного заволодіння бюджетними коштами колишнім головою однієї з селищних рад, а нині – депутатом Херсонської міської ради. На сьогоднішній день слідчими вже зібрані докази про привласнення фігурантом та його двома спільниками майже 4 мільйонів гривень.

За словами заступника начальника поліції Херсонщини Миколи Вербицького, в ході досудового розслідування детективи встановили, що основний фігурант, будучи головою селищної ради, разом із керівником підрядної організації та інженером технічного нагляду розробили схему з незаконного заволодіння бюджетними коштами, виділеними селищною радою на проведення капітальних ремонтів дорожнього покриття вулиць населеного пункту. За цією схемою зловмисники працювали кілька років.

На сьогоднішній день колишньому екс-посадовцю слідчі з прокурорами вручили вже три підозри в скоєнні 4 кримінальних правопорушень. Доказова база детективів підкріплюється результатами проведених судових будівельно–технічних експертиз. Дослідженнями встановлено суттєві різниці між обсягами фактично виконаних робіт та об’ємами робіт по капітальному ремонту, вказаними у звітних актах.

На даний час такі дослідження проведені поки що стосовно ремонту шести вулиць селища. В результаті проведених махінацій злочинна група незаконно заволоділа половиною коштів, що були виділені з бюджету. Загалом сума привласнень становить 3 мільйони 997 тисяч 120 гривень.

Досудове розслідування триває. Слідство проводить подальші перевірки. Екс-посадовцю може загрожувати покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон