На Херсонщині щороку повторюється екологічне лихо

риба, мор, екологія
У пониззі Дніпра - масова загибель риби, повідомляє Голос України. Під час обстеження узбережжя Дніпро-Бузького лиману інспектори Херсонського рибоохоронного патруля виявили, що мілководдя та берег біля села Олександрівки вщерть засипані мертвими карасями, бичками та атериною.

За попередніми підрахунками, їх понад 390 тисяч особин!

Патрульні відібрали проби води в лимані, але вже за різким запахом сірководню від неї можна визначити: причиною екологічного лиха, найвірогідніше, стало гниття водоростей та органічних залишків у товщі мулу, які погано "вимиваються" через сповільнення течії та скорочення скидів з дамби Каховської ГЕС.

Таке явище у нас повторюється щороку, і щороку екологи та рибінспектори пишуть листи до Києва про необхідність збільшити обсяги скидання води гідроелектростанцією, аби Дніпро та його мешканці не гинули від задухи. Та всі ці звернення залишаються "гласом волаючого в пустелі". А риба продовжує гинути.

Фото Херсонський рибоохоронний патруль
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон