На Херсонщині палія стерні застали на гарячому

палії, стерня, рятувальники
Щодня палахкотить на скошених полях на Херсонщині - таким чином аграрії позбавляються пожнивних залишків: чиркнути сірником простіше, аніж витрачати кошти на очищення земельних ділянок. Те, що через дим потерпають люди, які проїжджають поряд трасою, а також жителі найближчих сіл, таких господарів не хвилює.

За даними ГУ ДСНС, з початку жнив в області надійшло 45 заяв про пожежі на місці пожнивних залишків. Причому випалюють стерню як вночі, так і вдень, коли зберігається найвищий, 5 клас пожежної небезпеки. Так, сьогодні по обіді палали пожнивні залишки в смт. Нововоронцовка.

Рятувальники за викликом прибули оперативно. І застали на місці палія. Тракторист одного з господарств відверто розповів – не міг задискувати поле, тому його й підпалив. Можливо, чоловік і лукавить, бо міг виконувати розпорядження власника поля. На місце інциденту ДСНС-ники викликали поліцію. Чоловік отримав протокол за несанкціоноване спалювання сухих залишків.

Нагадаємо, кілька місяців тому в Україні суттєво підвищили штрафи за таке порушення. Спалювання сухостою та листя тепер карається штрафом до 6120 гривень.

Марина САВЧЕНКО
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон