На Херсонщині поліцейські вилучають дітей із неблагонадійних родин

Херсонщина, діти, поліція
Працівники ювенальної превенції Херсонського районного управління поліції спільно зі службою у справах дітей Олешківської міської ради вилучили з неблагонадійної родини в селі Костогризове двох дітей: 6-річну дівчинку та 8-річного хлопчика.

Вчора, під час перевірки сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, поліцейські зі службою у справах дітей виявили у селі Костогризове Олешківської територіальної громади родину, де батьки не приділяють належної уваги своїм дітям та зловживають алкогольними напоями. Матері дітей вдома не було, а її співмешканець перебував в стані сильного алкогольного сп’яніння та не приходив до тями. У занедбаній оселі був безлад, діти були голодні і недоглянуті.

Як розповів начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Віталій Сайфутдінов, після відвідування родини було прийнято рішення про негайне вилучення неповнолітніх із сім’ї. Дітей відвезли до лікарні для проходження медичного огляду та надання допомоги.

Відносно матері склали протокол за ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей». Санкція статті передбачає покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також вирішується питання про позбавлення матері батьківських прав.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон