В Херсоні у шлунку сома знайшли діамант

діамант, риба, сом, ринок, шлунок
На одному з херсонських ринків знайшли справжній діамант у шлунку сома. Те, що в великих рибинах (особливо хижих) іноді виявляють цікаві знахідки, не така вже й рідкість, але такі знахідки, як діамант, знаходять нечасто. Востаннє діаманти у риб'ячих шлунках у Херсоні знаходили ще за часів Рибного ринку і Привозу (початок ХХ століття), естафету яких прийняв сучасний херсонський ринок.

Людина, яка побажала залишитися невідомою розповіла, що 31 березня продавчиня свіжої риби знайшла у нутрощах сома чи то намистину, чи то невеличкий шматочок скла. Коли витирали скляну поверхню, на якій шматували рибу, то звернули увагу, що знахідка пошкрябала скло. Тоді предмет промили водою і поклали у прозору воду. Зрештою виявилось, що шматочок скла виявився чималеньким діамантом, що згодом підтвердили у ювелірній майстерні, де провели і первинну оцінку коштовності. Щоправда, точну ціну поки не називають через міркування безпеки.

Продавчиня зауважила, що сом «лівий» — його попросив продати друг, який витягнув рибину з ями у Дніпрі біля Арештантки. Сом був досить великий, важив понад 60 кілограмів і напевно дуже старий. Саме через те, що продавали сома неофіційно, продавчиня не захотіла відкривати своє ім'я.

Фото ілюстративне
УВАГА! Ця інформація - першоквітневий жарт херсонських журналістів. З Днем сміху вас!
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон