На Херсонщині знайомий вкрав у селянина 65 тисяч гривень

крадіжка, каланчак, поліція
33-річному чоловіку, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності, слідчі готують повідомлення про підозру в скоєнні злочину. Йому загрожує до шести років позбавлення волі.

В «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував 58-річний мешканець Каланчацької територіальної громади та повідомив, що до його будинку проник невідомий та викрав 65 тисяч гривень. Заявник з дружиною в цей час були в магазині.

До села, де проживає подружжя, негайно прибула слідчо-оперативна група. Поліцейські встановили, що напередодні крадіжки в гостях у заявників був знайомий господаря. Потерпілий знав тільки його ім’я та те, що він його односелець, але адреси знайомого не зміг назвати. Заявник нещодавно познайомився з чоловіком, він іноді допомагав йому по господарству.

Як розповів начальник відділення поліції №2 (смт Каланчак) Володимир ПІСОЦЬКИЙ, вже через декілька годин поліцейські встановили особу зловмисника - ним виявився 33-річний чоловік, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів. Оперативники встановили, що він проживає за 30 кілометрів від місця скоєння злочину, а потерпілому збрехав про місце свого проживання. При спілкуванні з поліцейськими чоловік розповів, що коли вийшов з будинку подружжя, то сховався і став чекати, поки вони підуть, а потім проник в дім та викрав гроші. Частину грошей чоловік віддав дружині, а частину залишив собі. Поліцейські вилучили гроші, які будуть повернуті заявнику.

Наразі слідчі готують повідомлення чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. За скоєне зловмиснику загрожує покарання - позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Досудове розслідування триває.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон