На Херсонщині споюють дітей

діти, пьють, штрафи
Варто початися вихідним чи святам, як медики заледве не щодня підбирають на вулицях міст краю п'яних до втрати свідомості 11-17 річних підлітків.

Серед них - і дівчат! Всупереч забороні, спиртне їм охоче продають у крамницях, і тим самим недобросовісні продавці ставлять життя юних любителів "дорослих задоволень" на межу смерті. Адже в холоди такі дегустації можуть закінчитися загибеллю від переохолодження. Проте в області рахунок випадків збуту алкоголю школярам іде на десятки, пише Голос України.

Начальник відділу комунікацій Головного управління Національної поліції області Тетяна Пшонь повідомила: лише з початку нинішнього року за такими фактами на недобросовісних комерсантів уже склали 36 адмінпротоколів.

А минулого року, додають у прес-службі Головного управління ДПС у Херсонській області, АР Крим та Севастополі, до адміністративної відповідальності притягли й оштрафували ще 157 комерсантів, які наживалися, продаючи цигарки й алкоголь неповнолітнім. Вони сплатили, загалом, штрафів на 1 мільйон 67 тисяч гривень.

Але поліцейські звіти показують, що порушники заборони однаково не переводяться. Мабуть, їм здається, що саме вони найхитріші й зможуть уникнути відповідальності. Та потім приходять з перевіркою правоохоронці та фіскали, і виявляється, що сподівання не справдилися. Хоча дітям і їх батькам від цього, звичайно, не легше.



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон