Подробиці затримання офіцера Нацгвардії у Херсоні

херсон, нацгвардія, затримання
Служба безпеки України викрила у Херсонській області командира підрозділу матеріально-технічного забезпечення однієї з військових частин Національної гвардії на одержанні систематичних хабарів.
За попередньою версією досудового розслідування, посадовець налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від підлеглих. За гроші він обіцяв військовослужбовцям надавати передбачені Статутом внутрішньої служби ЗСУ вихідні дні після добових чергувань.
За оперативними даними, фігурант одержував з підлеглих щомісяця від 10 тисяч гривень і більше.

Правоохоронці затримали посадовця поблизу робочого місця після передачі чергового хабара.Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності. Заходи проводились спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Мелітополь, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Херсонського гарнізону, повідомляє прес-група Управління СБУ в Херсонській області.




© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон