В Херсонській області поліцейські затримали браконьєрський човен з 200 кг креветки

креветка, браконьєри, генічеськ
Водні поліцейські Херсонщини та Донеччини вкотре провели відпрацювання акваторії Генічеського району. Під час рейду по Азовському морю неподалік від м. Генічеськ правоохоронці помітили плавзасіб «Восток», на борту якого знаходилися двоє чоловіків. В ході перевірки з’ясувалося, що в човні знаходяться 14 ящиків з креветкою та знаряддя для її добування типу «сачок». Загальна маса водних біоресурсів становила близько 200 кг.

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, під час перевірки дані громадяни надали поліцейським посвідчення промислових рибалок. Однак, права керувати човном, на якому вони рибалили, жоден з чоловіків не мав. При цьому, дана модель плавзасоба не придатна для промислового рибальства, а встановлений на ньому двигун потужністю 100 кінських сил не відповідає технічній документації. Також у промисловому журналі, який був у рибалок, були відсутні відповідні записи. Тобто чоловіки цього разу не мали законного права добувати живі водні біоресурси.

Для розгляду даної ситуації згідно з чинним законодавством та визначення ступеня відповідальності правопорушників були викликані слідчо-оперативна група Генічеського відділу поліції та представники державної екологічної інспекції. За даним фактом проводиться перевірка.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон