Пляжні трагедії на Херсонщині

Херсонщина, нещасні випадки, пляжі
На пляжах азовського та чорноморського узбережжя Херсонщини в розпал курортного сезону почастішали нещасні випадки на воді. І, схоже, матроси-рятувальники, котрі мають тут чергувати, на потопельників узагалі перестали звертати увагу - тонуть, і нехай собі.

Так, у Генічеську на дитячому пляжі (!) захлинулася й загинула 57-річна приїжджа із Закарпаття. Вона так і лежала на воді нерухома, аж поки хтось з інших відпочивальників не помітив тіла і не здійняв тривогу.

На пляжі біля села Стрілкового група підлітків купалася без нагляду батьків на надувних колах, і течія почала тягти їх у відкрите море. Рятувальників знову не було: по дітей кинулися очевидці, а з ними працівник поліції охорони з Каховського району Херсонщини (відпочивав тут із дружиною "дикуном"). Дітей вони витягли на берег, а от 33-річний поліцейський потонув, не розрахувавши своїх сил. Його витягли вже мертвим.

Схожий випадок і на пляжі курортного селища Лазурне Скадовського району. Тут родина з Тернопілля загоряла й не помітила, як 6-річний син сам пішов купатися в морі і потрапив на глибину. Хлопчика дістали тільки в останній момент, коли малий уже встиг наковтатися води. Він у важкому стані потрапив до районної лікарні.

І такі трагедії на курортах краю нині мало не щодня: за даними Головного управління ДСНС Херсонщини, з початку року на водоймах області вже загинули півтора десятка люду. Троє з потонулих - діти.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон