Свіже м'ясо, заражене бактеріями кишкової палички, виявили у двох продовольчих магазинах Каховки.
Під час перевірки цих торговельних точок інспектори Держпродспоживслужби встановили, що свинину тут збували без документів про її походження, до того ж не дотримуючись температурного режиму. Фахівці не виключають, що вона могла надходити з "карантинної зони" неподалік міста, де ще у квітні стався спалах африканської чуми свиней.
Адже ціла низка власників приватних міні-ферм у сусідньому селищі Любимівці навідріз відмовилися допускати перевіряльників на територію своїх господарств, а деякі намагаються тихцем вивезти звідти тварин на забій. На п'ятнадцятьох таких "партизанів" склали адміністративні протоколи, а також скерували до Каховського відділу Національної поліції заяви про притягнення їх і до кримінальної відповідальності.
Там уже внесли матеріали за статтею 251 КК України (порушення санітарних вимог) до Єдиного реєстру досудових розслідувань.