На Херсонщині від спеки тріскається земля

Херсонщина, спека, Яновський
На початку липня у степах Таврії встановилася настільки пекельна спека, що вираз «на землі можна яєчню смажити й картоплю пекти» вже не виглядає таким уже суттєвим перебільшенням.

У районах метеостанцій біля селища Нижні Сірогози та села Бехтери Голопристанського району Херсонщини, приміром, на поверхні грунту синоптики зафіксували справді «скажені» температури відповідно у 65,2 та 65,3 градуси Цельсію. «Такий екстремальний прогрів повітря характерний не для липня, а швидше для серпня», – зауважує начальник обласного Гідрометцентру Юрій Кіріяк.

Не дивно, що люди його просто не витримують. Лише за вихідні, 4 та 5 червня, по екстрену медичну допомогу через теплові удари звернулися вісім місцевих жителів – причому не тільки стареньких, а й людей середнього віку, навіть підлітків.

Та кліматичні випробування для нас аж ніяк не закінчилися. Під кінець декади синоптики прогнозують дощі з різким падінням температури до 23-24 градусів Цельсію. До такого перепаду хворим та людям похилого віку фізично важко адаптуватися, тож викликів у «швидкої допомоги» знову помітно побільшає.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон