В Херсонській області дворічний малюк випав з вікна

дитина, малюк, вікно
Настав теплий сезон, за вікном довгоочікувана весна, попереду ще кілька літніх місяців, тож можна відчинити вікно і впустити у квартиру свіже повітря! Але, будь ласка, не забувайте при цьому про безпеку своїх дітей. Адже відчинене вікно - фактор великого ризику для малюків.

На жаль, в цьому році у Херсонській області вже стався випадок, коли малюк травмувався, випавши з вікна. Це відбулося у Генічеському районі. Мати не упильнувала дворічного сина, який грався в кімнаті, виліз на підвіконня і випав з вікна першого поверху. Малюк зазнав черепно-мозкової травми.

Для попередження нещасних випадків за участю дітей, працівники ювенальної превенції поліції Херсонської області розробили пам’ятки-нагадування для дорослих «Зачини вікно – врятуй дитину!». Ці листівки поліцейські будуть розміщувати на інформаційних дошках по всьому місту для ознайомлення більшості населення з правилами безпеки. А також роздаватимуть на вулицях перехожим з дітьми.

- Такою акцією ми прагнемо вкотре нагадати дорослим дотримуватися простих, але ефективних правил безпеки: не залишати дітей самих у квартирах чи будинках, особливо з відчиненими вікнами. Достатньо хвилини неуваги і може статися трагедія. Дитина не усвідомлює небезпеку висоти, тому не слід випускати її з поля зору ні на мить. Москітна сітка створює у малюків ілюзію безпечної перепони, на яку можна спертися, і вона не врятує. Якою б маленькою не була дитина, сітка не витримає її ваги. Не забувайте зачиняти вікна та пильнуйте дітей – ці правильна можуть врятувати життя, - зазначає т.в.о. начальника відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Віталій Сайфутдінов.

Прості правила, які врятують життя вашій дитині:

- не ставте біля вікон меблі, щоб дитина не змогла залізти на підвіконня;

- не дозволяйте дітям сидіти та гратися на підвіконні;

- встановіть замки, фіксатори, які не дозволять відчинити вікно.

Пам’ятайте, що життя і здоров’я ваших дітей – у ваших руках!


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон