На Херсонщині призовник опинився на лаві підсудних

призовник, ухилення, суд

Генічеською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до Чаплинського районного суду Херсонської області обвинувальний акт стосовно 25-річного юнака, який підозрювався в ухиленні від призову на строкову військову службу.

Встановлено, що військово-лікарська комісія визнала хлопця придатним за станом здоров’я для проходження строкової військової служби. Призовник перебував на обліку у військовому комісаріаті та був належно поінформований про наслідки неявки на відправку.

Проте, усупереч вимогам ст. 1 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», умисно, без поважних причин, не прибув у райвійськкомат. Таким чином він ухилився від призову. Його дії кваліфіковано за ст. 335 КК України (ухилення від призову на строкову військову службу).

Подальшу долю порушника вирішуватиме суд. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон