Пішов з життя херсонський Майстер слова

Марченко, письменник, помер
На 73-му році життя відійшов за Всесвіт відомий на Херсонщині журналіст, письменник, сатирик-гуморист, автор творів для дорослих і дітей , член Національних Спілки журналістів і письменників України Леонід Марченко.

…Так склалося, що родом з Херсонщини сім’я Марченків опинилася на півночі Росії, де в Архангельській області і народився Леонід. Тут закінчив Сіверодвінський технікум за фахом будівельника. Працював майстром на будівництві серед ув’язнених робітників.

Тільки в 1973 році зміг переїхати на батьківщину діда і батька –Херсонщину і зв’язати свою долю на довгий час з суднобудівним заводом. Майстер, виконроб, начальник ремонтно-будівельного цеху, редактор заводського радіомовлення, багатотиражки «Суднобудівник».

Захоплений літературною творчістю, вступає і успішно закінчує факультет журналістики Київського держуніверситету… Його творча нива починає щедро врожаїтися віршами, гуморесками, оповіданнями в газетах «Ленінський прапор» (нині «Новий день»), «Наддніпрянська правда».

У різні роки оповідання друкувалися у центральній пресі: «Літературна Україна», «Правда України», альманасі «Степ», журналах «Перець», «Кур'єр Кривбасу», «Малятко». У книзі «Плугатарі етапом йдуть» відтворені сторінки страшної трагедії селян півдня України 30-х років XX століття. Свій документально-художній роман «Клятве остались верны» він присвятив юним херсонським підпільникам, які були страчені в 1942 р. і увійшли в історію як «Хлоп'ята з Карантинного».

Є долі, які не втиснеш в декілька рядків, як би не старався… Про Леоніда Володимировича можна розповідати багато. І як про письменника, який залишив після себе солідний творчий доробок, і як про порядну, чуйну, надійну людину.

Останнім часом він очолював літературну студію «Парус надії». Видав однойменний альманах, в якому побачили світ роботи багатьох творців художнього слова. Він мав великі плани на життя…

Творчій спільноті Херсонщини важко уявити його без Марченка… Світла, вдячна пам’ять тобі, друже.
Любов ЛАГУТЕНКО
Заслужений журналіст України

Прощання з письменником відбудеться у м. Херсоні 27 березня з 13. 00 в ритуальній залі на вул. Старостіна.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон